Email

Volgens Wikipedia:

E-mail is de naam van digitaal, elektronisch postverkeer. Zowel het individuele bericht als ook het onderliggende systeem kunnen met e-mail worden bedoeld. Als synoniemen worden gebruikt: mail, e-post, e-brief, elektronische post en elektronische brief.

Email wordt vandaag de dag massaal gebruikt als communicatiemiddel, en dit zowel in professionele en privé-sfeer. Mensen gebruiken email om contacten te onderhouden, informatie op te vragen en ontvangen, foto's of andere documenten te versturen,…

Wat zijn de voordelen van mail?

  • Goedkoop: eens je een internetverbinding hebt, is email in essentie gratis. Er zijn ruimschoots diensten waar je gratis een emailaccount kunt aanmaken. Verder behoeft deze vorm van post ook geen briefpapier, enveloppen en postzegels, wat de kost nogmaals drukt.
  • Meerdere personen tegelijk: Een email kun je aan meerdere personen tegelijk richtten. Deze krijgen dan elk hun eigen kopie van je mail. Dit maakt communicatie met (grote) groepen een stuk efficiënter.
  • Altijd een kopie voor jezelf: Wanneer je een brief verstuurt, ben je deze zelf ook kwijt, tenzij je voordien meerdere kopieën maakt. Een email die je verstuurt, wordt automatisch bewaard bij je verstuurde berichten. Ook houd je account bij wanneer je de mail verstuurde.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan email verbonden. Het grootste hiervan is het zeer wijdverbreide gebruik van mail. Hierdoor is het een zeer interessant medium voor virusmakers en storende reclame. Dit heet men vaak 'spam', maar hier komen we later op terug.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License